DOLAR

34,7438$% 0.07

EURO

36,6047% 0.28

GRAM ALTIN

2.956,94%0,47

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

a
X

KAZLIÇEŞME-SİRKECİ KENTSEL ULAŞIM VE REKREASYON ODAKLI DÖNÜŞÜM PROJESİ’NDE % 43 İLERLEME KAYDETTİK!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Odaklı Dönüşüm Projesi’nin İstanbul’a nefes aldıracağına dikkati çekti ve yüzde 43 ilerleme kaydedilen projenin 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi. Projenin hizmete girmesiyle birlikte; 2023-2053 yılları arasında toplam 785 milyon 77 bin euro kazanç sağlanacağının altını çizen Karaismailoğlu, “Hesaplanabilir tasarruf ve kazancın ötesinde İstanbulluların rahat güvenli ve konforlu yolculuğun yanında nefes alabilecekleri, yeşil alanlar oluşturuyor, kültür mirasımıza sahip çıkıyoruz. Bunun toplumsal kazancı hesap edilemez. Bizler halka hizmeti, Hak’ka hizmet olarak görüyoruz. Başkalarının yaptıkları hizmetlerin üzerine konup, algı operasyonlarıyla siyasi rant devşirmiyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Odaklı Dönüşüm Projesi şantiyesinde açıklama yaptı. Konuşmasına üniversite sınavına girenlere başarılar dileyerek başlayan Karaismailoğlu, “İstanbul’a ne yaparsak yapalım yine de az kalır. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki, bugün burada İstanbul’umuz için tarihi bir projenin gelişmesine tanıklık ediyoruz. Kazlıçeme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Odaklı Dönüşüm Projemiz, sadece bir raylı sistem işi değil, aynı zamanda yaya odaklı yeni nesil bir ulaşım projesidir. İstanbul’a önemli bir eser daha kazandırmanın gurur ve mutluluğunu birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE, SON 20 YILDA YAPTIĞI BÜYÜK ALTYAPI ATILIMI SAYESİNDE DÜNYADA EN ÜST LİGE ÇIKTI 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye’deki ulaşım ve haberleşme sistemlerini bir bütün olarak değerlendirdiklerini aktaran Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;“Kara, hava, deniz ve demiryollarını, birbirini tamamlayan, etkileyen ve bütünleyen sistemler olarak görüyoruz. Başkalarının ne dediğine kulak asmadan, polemiğe girmeden, eser siyasetimizden ödün vermeden milletimiz için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz. Hükümetlerimiz döneminde; ülkemizin ulaşım ve haberleşmesi için 1 trilyon 600 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Bu miktarın, 328 milyar lirasını demiryollarına ayırdık. Türkiye, son 20 yılda yaptığı büyük altyapı atılımı sayesinde dünyada en üst lige çıktı. Altyapının sağladığı doğrudan, dolaylı ve tetikleyici ekonomik etkilerle en büyük 10 ekonomi arasında Türkiye yerini alacak. Son 20 yılda, bin 432 kilometre hızlı tren hattı inşa ettik. Sinyalli hat uzunluğumuzu yüzde 183, elektrikli hat uzunluğumuzu da yüzde 188 arttırdık. Konvansiyonel hat uzunluğumuzu da 11 bin 590 kilometreye ulaştırdık. Bu şekilde toplam demiryolu ağımızı 13 bin 22 kilometreye çıkardık.” Nisan ayında Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı paylaştıklarını anımsatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye’nin 2053 yılına kadar tüm ulaşım sistemlerine yönelik hedeflerini belirlediğini söyledi. “Buna göre, demiryollarında toplan hat uzunluğunu 28 bin kilometrenin üzerine çıkaracağız” diyen Karaismailoğlu, yolcu taşımacılığının payını da yüzde 1’den yüzde 6’ya yükseltileceğini kaydetti. Yük taşımacılığında ise yüzde 5’ten yüzde 22’ye ulaşılacağını dile getiren Karaismailoğlu, hızlı tren bağlantısına sahip şehir sayısının 8’den 52’ye yükseltileceğini ifade etti. Karaismailoğlu, demiryolu işletmeciliğinde enerji ihtiyacının yüzde 35’inin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanacağının altını çizdi.

İSTANBUL’UN RAYLI SİSTEM AĞININ %50’SİNDEN FAZLASINI BAKANLIĞIMIZ KAZANDIRACAK

Şehirlerarası hatlardaki bu denli başarıların yanında kent için raylı sistemlerde de ciddi yatırımlara imza attıklarına vurgu yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu;“Türkiye genelinde 12 ilimizde toplam 811 kilometre şehir içi raylı sistem hattı işletmede. Bu hattın 312 kilometresi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından inşa edildi. Ülke genelinde bakanlığımızca İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Gaziantep, Kayseri de yapımı devam eden 14 ayrı projemizin toplam uzunluğu 185 kilometredir. İstanbul’da inşa edilerek hizmete sunduğumuz Marmaray ve Levent Hisarüstü metro hattı uzunluğu 80 kilometreyi bulmaktadır. Kıtaları denizin altından birleştiren Marmaray’la her gün 600 bin İstanbullu seyahat ediyor. Dünya kenti İstanbul’da yapımı devam eden 7 ayrı hattın da toplam uzunluğu ise 103,3 kilometre. Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı yeni nesil ulaşım projesinin yanı sıra İstanbul’daki diğer 6 projemizde de hızla gelişim kaydediyoruz. Bunlar; Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir Metro hattı, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Altunizade-Çamlıca Bosna Bulvarı Metro hattı ve Küçükçekmece Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy İstanbul Havalimanı Metro hattı projeleridir. İstanbul’da şuan çalışan raylı sistem ağının uzunluğu 263 kilometredir. Projelerimizin tamamlanmasıyla bu uzunluk, 366 kilometreye çıkacak. Gururla ifade etmekteyiz ki; Mega şehir İstanbul’un raylı sistem ağının yüzde 50’sinden fazlasını bakanlığımız kazandırmış olacaktır.”

 İSTANBUL’UMUZUN ORTASINDA BİR ULAŞIM, DİNLENME VE SOSYAL ALAN TESİS EDİYORUZ

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı yeni nesil ulaşım projesi hakkında da bilgi veren Karaismailoğlu, “Bugün yerinde incelemediğimiz Yeni Nesil Ulaşım Projesi Marmaray ile entegredir ve 8 durağı vardır. Bu kapsamda; mevcut haliyle, Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl şeklide duran 8,3 kilometrelik hat üzerinde iyileştirme ve yeni düzenlemeler yapıyoruz. Bu yeni konseptte, güzergah hem demiryolu ve hem de yürüyüş kulvarı olacak. Yani, çevreci bir demiryolu hattından bahsediyoruz. Proje Kapsamında; 7,3 kilometrelik yaya yolu, 6,3 kilometrelik bisiklet yolu, 10 bin 120 metrekarelik meydan ve rekreasyon alanı, 74 bin metrekare yeni yeşil alan, 6 bin metrekare kapalı sosyal ve kültürel mekan, 9 adet yaya altgeçidi, 3 adet yaya üst geçidi, 1 adet karayolu üst geçidi, 12 adet karayolu altgeçidi ve 2 adet de taşınacak yaya üst geçidi yer alıyor. Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Projemiz ile İstanbul halkına hızlı, rahat, çevreci ve hibrit bir ulaşım imkanının yanında; bisiklet ve scooter kullanım alanları ile birlikte, spor ve gezinti alanları da var. Ne mutlu bize ki; sosyo kültürel olarak yeni nesil içeriklerle, ekolojik ve ekonomik bir ulaşım hattını daha inşa ediyor, milletimize kazandırıyoruz. 20 Eylül 2021 tarihinde Sirkeci Garı’nda lansmanını yaptığımız proje çalışmalarında bugüne kadar 42 bin 570 metre rayın, 410 adet katener direğinin ve 24 kilometrelik enerji telinin demontajını tamamladık. Yeni sistemin kurulması için hazırlıkları bitirdik. Yüzde 43 oranında ilerleme kaydettiğimiz projenin tamamlanmasıyla birlikte, 215 bin metrekarelik çalışma alanında, demiryolu hattının bir yönü trenler tarafından kullanılacak. Diğer yönü de yaya yürüme, dinlenme ve rekreasyon alanlarından oluşacaktır. Böylece, daha önce sadece demiryolu için kullanılan alanın yüzde 57’sinin yaya kullanımına açık yeşil alan olmasını sağlıyoruz. Dünyanın gözbebeği İstanbul’umuzun ortasında bir ulaşım, dinlenme ve sosyal alan tesis ediyoruz. Bu proje ile hattı kullananlarla birlikte, güzergah üzerinde ikamet eden tüm vatandaşlarımızın da yaşam konforunu artırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ATA YADİGARI TESCİLLİ DURAKLARIMIZI ASLINA UYGUN OLARAK RESTORE EDİYORUZ

Aynı zamanda, kültürel ve tarihi mirasa da sahip çıktıklarının altını çizen Karaismailoğlu, proje kapsamındaki ata yadigarı tescilli durakların da aslına uygun olarak restore edildiğini söyledi. “Bu süreçte elbette ki sanat tarihçilerimiz, mimarlar, restoratörler ve arkeologlardan oluşan kurul kararlarına uygun hareket ediyoruz” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Hesaplanabilir tasarruf ve kazancın ötesinde İstanbulluların rahat güvenli ve konforlu yolculuğun yanında nefes alabilecekleri, yeşil alanlar oluşturuyor, kültür mirasımıza sahip çıkıyoruz. Bunun toplumsal kazancı hesap edilemez. Bizler halka hizmeti, Hak’ka hizmet olarak görüyoruz. Başkalarının yaptıkları hizmetlerin üzerine konup, algı operasyonlarıyla siyasi rant devşirmiyoruz. Görev alanlarımıza giren işlerden imtina edip, yükü başkalarına atmıyoruz. Mega kentte toplu taşımayı ihmal edip halka çile çektirmiyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda, şehrin en değerli alanlarını yeniden düzenleyerek milletimize kazandırıyoruz. Bu anlamda; Haliç Yat Limanı, yakında başlayacağımız Yenikapı Kurvaziyer Limanı ve Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistemi ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım projelerimiz örnek çalışmalarımızdır” şeklinde konuştu.

785 MİLYON 77 BİN EURO KAZANÇ SAĞLAYACAĞIZ

Kazlıçeme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Odaklı Dönüşüm Projesi’ni Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Karaismailoğlu, “Projemizin hizmete girmesiyle birlikte; 2023-2053 yılları arasında sağlayacağı ekonomik kazancı da ifade etmek istiyorum. Karayolu bakım ve işletmesi açısından; 425 milyon 562 bin Euro, kaza azalmaları açısından; 116 milyon 971 bin euro ve zamandan 242 milyon 544 bin euro olmak üzere toplamda; 785 milyon 77 bin euro kazanç sağlayacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“SİZLERİN VARLIĞI, BİZİM EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ”

HIZLI YORUM YAP

r