35,4875$% 0.02
36,6304€% 0.1
3.064,26%0,37
3438207฿%-0.43008
114027Ξ%-1.32017
100.36%9.31112
Kurtuluş Destanı’nın ilk neferlerinden olan Denizli halkı, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin önderliğinde İzmir’in işgalinden sadece dört saat gibi çok kısa bir süre sonra gönüllü olarak milis kuvvetlere katılmaya başlamıştır.
“Silahımız olmayabilir. Topsuz, tüfeksiz olarak, sapan taşları ile de düşmanın karşısına çıkacağız.”
Bu fetvayı veren Hulusi Efendinin sözlerinin ardından, Denizli halkı, bağımsızlık meşalesi altında toplanarak, tüm imkânsızlıklara rağmen Milli Mücadelenin ilk neferleri arasında onurlu yerini almış ve bağımsızlık mücadelesinde, Kuva-yı Milliye saflarına katılan Batı Anadolu illerinden biri olmuştur. O gün taşla, sopayla, orakla yokluklar içinde milli mücadeleye baş koyan Denizli, tek bir düşman askerinin şehre girmesine izin vermeyerek tarihteki yerini almıştır.
Zor şartlarda ve imkansızlıkar içinde Denizli Halkı mücadelenin içinde korkusuzca yer alarak önemli başarılar elde etmiştir.
Ahmet Hulusi Efendi’nin cesaretlendirdiği ve başarıya götürdüğü milli mücadele günü 104. yılında anılarak Denizli’de kutlanıyor.
13 Eylül 1861′de Denizli‘nin Kayalık Mahallesi’nde doğdu.[1] Babası, Osman Nuri Efendi, 1895 yılında vefat edene kadar Denizli müftüsü olarak görev yapmış bir din adamı, dedesi Veliyyüddin Efendi de devrinin Denizli’nin önde gelen müdderis ve bilim adamlarındandı.
Ağabeyi Mehmet Tahir Efendi’nin ölümü üzerine 1918’de yönetici, ulema, halk ve esnaf temsilcilerinin yaptığı seçim sonucu Denizli müftüsü olarak tayin edildi. Aynı yıl başlayan Denizli Millî Mücadele Hareketi’nde önemli rol aldı. 15 Mayıs 1919 günü tellallar ile halkı topladığı müftülük binasının önünde fetva veren Ahmet Hulusi Efendi “Müftünüz olarak Cihad-i Mukaddes Fetvasını ilan ve tebliğ ediyorum. Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz” sözleriyle halkı ayaklandırdı.
Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi’nin çabası millî teşkilâtlanmayı başlatmaktı. Bu çaba İstanbul Hükûmetini tedirgin etti. Bu nedenle İstanbul‘ca Denizli’deki bu millî hareketi engelleme girişiminde bulunuldu. Hulusi Efendi İstanbul hükûmetin 1919’da Denizli Millî Heyetinin kaldırılması ve dağıtılması emrine karşı çıktı.
22 Kasım 1931’de yaşamını yitirdi.
Denizli’de kontrolden çıkan araç şarampole yuvarlandı!
Babadağ eski CHP ilçe başkanı hayatını kaybetti!
Denizli’de feci kaza! Takla atan araç hurdaya döndü!
Çikolataya zam! Bayram şekerleri cep yakacak!
Denizli’ye nisan yağmuru geliyor!
Denizli’de göle düşen araç uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı!
Denizli’de feci kaza! Takla atan araç içindeki iki kişi yaralandı!
Buldan’da kaçak balıkçılar, yakalanacağını anlayınca malzemeleri bırakıp kaçtılar!
Denizli’nin Yerel Seçim Sonuçları!
Denizli’de hatalı sollama bir kuryeyi hayattan kopardı!
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”